Crna hronika !!!!!!!!

Stajs
Član SSH
Posts: 273
Joined: 08 Feb 2010, 12:16
Location: Rio de Zivkovo
Contact:

Crna hronika !!!!!!!!

Unread post by Stajs »

Otac i sin povređeni u sudaru voza i kamiona


Prokuplje - Vozač i suvozač kamiona povređeni su juče oko devet časova u nesreći na neobeleženom pružnom prelazu kod sela Ćukovac kada je njihov "tam" udario šinobus. Maloletni M. M. (13) iz sela Vukanja zadobio je teže povrede, dok je njegov otac Velibor M. lakše povređen.

Od siline udara šinobus je sleteo sa pruge
Image

Dečak je prebačen u prokupačku bolnicu i zbrinut na odeljenju urgentne medicine, a posle ukazane pomoći prebačen je na dečje odeljenje Ortopedske klinike u Nišu. Do nesreće je došlo kada je voz, koji je saobraćao na redovnoj liniji Niš-Kuršumlija, naleteo na kamion koji je u tom momentu bio na pružnom prelazu, iz za sada nepoznatih razloga. Od siline udarca kamion je odleteo desetak metara od mesta nezgode, a jedan od dva vagona je tom prilikom izleteo sa koloseka. Na sreću, niko od dvadesetak putnika koliko ih je bilo u vagonu, nije teže povređen.

Mirjana Prelić iz Prokuplja, koja se nalazila sa sestrom i decom u vagonu, kaže da se sve desilo munjevitom brzinom.
- Na stotinak metara od pružnog prelaza, mašinovođa je primetio kamion koji je izgleda stajao, verovatno zbog kvara. Najpre je pokušao da ga upozori sviranjem, ali kako smo se sve više približavali a kamion nije mrdao, počeo je da naglo koči. Sve je trajalo nekoliko sekundi. Znam da smo izašli iz vagona koji je sleteo živi i zdravi - kaže vidno uzbuđena Mirjana, koju smo zatekli na mestu nesreće jer joj je ostala torba sa lekovima u vagonu.


Ona dodaje da je sa sestrom i decom pošla da obiđe staru kuću u selu Beloljin.
- Mesecima nismo išli tamo, i baš kad smo rešili, evo šta nam se desilo. Ipak, sreća je da niko nije nastradao - kaže ona.
Jer ovo je mojih pet minuta a pred tobom stoji zivot cijeli ...
Post Reply