Završna međunarodna konferencija EU projekta…

Završna međunarodna konferencija EU projekta„Strojovođe su uvijek naprijed – jačanje uloge strojovođa za uspješniji socijalni dijalog” održana je 29. i 30. kolovoza u hotelu Antunović u Zagrebu.

Konferenciji su prisustvovali kolege iz sindikata strojovođa iz Velike Britanije – ASLEF, Nizozemske – VVMC, Danske – DJF, Njemačke – GDL, Slovenije – SSSLO i Bosne i Hercegovine – SMSBIH, predstavnik Sindikata tehničkog pregleda vagona i vlakova,predstavnici poslodavaca – HžPP i HžCargo, partneri iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i članovi Sindikata strojovođa Hrvatske. Tema završne konferencije je bila „Stres na radnom mjestu strojovođe“.

Nakon uvodnog otvaranja konferencije, gđa. Helena Koren, mag.psih. iz HZJZ predstavila je cjelokupno istraživanje o opasnostima, štetnostima i naporima na radnom mjestu strojovođe, rezultate provedenih istraživanja i povratne informacije nakon odrađene četiri radionice sa strojovođama diljem Hrvatske.

Kolege iz ASLEF-a su također predstavili svoje probleme i načine pomoći strojovođama nakon traumatičnih događaja. Na kraju konferencije povela se zanimljiva rasprava svih sudionika, gdje se razgovaralo o promjenama, zaštiti na radu, mogućnostima suradnje i razvijanja inicijativa od zajedničkog interesa. Završnom konferencijom smo stigli i do kraja projekta „Strojovođe su uvijek naprijed – jačanje uloge strojovođa za uspješniji socijalni dijalog”, koji je sigurno bio uspješan i nadamo se prvi od slijedećih u nizu.

Zahvaljujemo svim sudionicima konferencije, ali i svima ostalima koji su na bilo koji način doprinijeli uspješnoj provedbi i završetku projekta.